[vc_row][vc_column][vc_column_text]Samen met de gemeente Harderwijk hebben wij eind januari de pilot ‘slimme afvalbakken’ gestart. Een sensor meet hoe vol de afvalbak is en door de verzamelde metingen kan de afvaldienst op een efficiënte manier de afvalbakken legen. Daarnaast krijgt de gemeente een duidelijk beeld of een afvalbak überhaupt gebruikt wordt en of deze wel op de juiste locatie staat. De pilot bestaat uit tien afvalbakken, elk uitgerust met een eigen sensor en zijn verspreid door de woonwijk Frankrijk. Ze staan onder meer bij het winkelcentrum, een school en een hondenuitlaatveld.

De metingen van de sensoren komen binnen in de IoT-connect applicatie die wij voor de gemeente Harderwijk hebben ontwikkeld. De sensor meet de afstand tot de bovenkant van de afvallaag. De applicatie laat zien of de afvalbakken vol zitten. Bereikt het afval een zelf ingestelde grenswaarde dan wordt er een melding verstuurd naar de gemeente Harderwijk.

In een kleine omgeving zie je volle, en ook nagenoeg lege afvalbakken. Dat kan betekenen dat ze op de verkeerde plek staan, te klein zijn of misschien moeten er meer komen? Als we hier een paar jaar mee bezig zijn, kan je op een niveau komen dat als de burger iets wil weggooien, wij uit metingen weten waar dat gebeurt en waar de afvalbak moet staan.

Meer weten over slimme afvalbakken? Neem dan ook eens eens kijkje op smartcity-iot.nl voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van Smart City en IoT.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

273